fredag, juli 27, 2007

tisdag, juli 24, 2007

Barn borde inte vara ett recept mot ensamhet

Visst finns det olika synsätt vad gäller föräldraskap, det var därför jag ville presentera min syn.

Jag är ledsen men jag förstår inte alls ”leva ut som kvinna bara för att man blir mor”, jag kan inte alls se kopplingen.
Att vara mor är en del av mig och jag inte riktigt är med på det där att det skulle genomsyra allt jag gör.

För många, många är vardagen sådan att de inte har någon att ”lämpa över sina barn på”. Du skulle bli förvånad över hur många ensamstående som inte har det sociala skyddsnät som möjliggör detta och hur förödande det är för både förälder och barn.
Eller hur många som har möjlighet men som ändå inte kan slita sig från ungarna och ser dem som sitt livs kall.

Jag tror inte att du har osedvanligt låga krav på dig själv som förälder och att det är därför du inte tycker att det är så jobbigt. Dom låga kraven på jaget, dom står jag för - tro mig. Jag blev ju mor vid sjutton och det har blivit mycket improvisation. I världens ögon kunde jag bara göra fel – så då får man släppa kraven om man ska greja det.
Det måste vara den där hjälpen Fotini.
Och så kan jag lova dig att det blir jobbigare.
Nu fick jag sista ordet.

Kram
Jenny

barn visst recept mot ensamhet

...precis som polare, familj, hobbys, husdjur you namne it. allt som andas kärlek och poblem, utmaningar, konflikter och så vidare. jag trodde inte det, men nu vet jag. jag är inte lika erfaren mamma som du Jenny! men min erfarenhet är i alla fall, hur provokativt det än är att säga så här, att mina barn blev min största mening med livet. jag tyckte livet var nice innan. men nu är det ännu viktigare att just jag lever. jag vill inte leva genom mina barn. men de är en jäkla bra anledning för att leva ut. särskilt som kvinna! att leva ut innebär självklart att frigöra sig så mycket man orkar från en pretentiös mammaroll, att lämpa över barnen på andra ofta, att festa järnet, att resa helt själv någonstans och att bara slappa. jag tycker att det är fett jobbigt med barn också. ofta. men hade nån talat om för mig hur underbart det var hade jag slagit till ännu tidigare! kanske har jag sjukt låga krav på mig själv som mamma. eller så får jag bara jävligt mycket hjälp. men jag antar att det finns lika många åsikter om föräldraskap som människor. jag ville bara ha sista ordet.

/Fotini

Det var jag

som tyckte allt det där


Jenny

Barn inget recept mot ensamhet!

Att det inte går att beskriva hur underbart det är med barn, är en sanning som jag håller med Fotini om. Att de inte går att beskriva hur jäkla tufft och jobbigt det är, är en sanning som jag vill lägga till. Det är en sanning om man lever i kärnfamilj eller som ensamstående, är ung eller gammal.
Småbarn är jobbiga, skolbarn är ännu jobbigare och tonåringar är jobbigast.
Den som säger något annat far med osanning.
Och barn har man för alltid.

Jag tror inte att någon människa blir – eller borde bli – mätt på frihet och fest. Jag tror att om man tror att man är det, så är det allt annat än ett tecken på att man borde skaffa barn. Man kan inte skaffa barn för att man känner sig ensam. Eller är less på krogen. Eller vill bli jordnära.
Skaffar man barn av fel anledning är oddsen för att förhållandet spricker höga - och logiska.
Om man skaffar barn av fel anledning, kan det bli jäkligt synd om barnet. En förälder som lever genom sitt barn och förverkligar sig själv på detta sätt = problem. Min sanning.

Extra jobbigt blir det om man är ensamstående – det håller jag också som en sanning. Liksom att man ska tänka sig för tusen gånger innan man slår till och skaffar barn.
Om det inte finns någon partner att lämpa över på ibland, för att njuta ensamhet, kan livet bli ganska ensamt. Det är inte du som rår över när dina stunder av frihet ska infinna sig.
Ordet ensamhet för någon i den situationen, klingar allt annat än negativt och är faktiskt synonymt med frihet. En ensamstående är ju en helt vanlig singel.

Hade jag inte fått fortsätta att raggla hem fem på morgonen då och då, eller åka med brudarna på semester eller bara gå långpromenad och kolla film hela eftermiddagen med några polare, hade livet blivit odrägligt och jag hade varit en usel mamma. Bitter som tusan.

Även kärnfamiljare måste ut och röra på sig på egen hand i större utsträckning! De har ju all möjlighet i världen. Då blir de gladare och får gladare barn.

måndag, juli 23, 2007

Tvåbarnschock

Det ju är bara 14 månader mellan mina och så är de pyttesmå båda två... Som tur är så är de väldigt söta, vilket gör att jag inte kan bli så irriterad som jag borde när det ligger matrester och bajsblöjor överallt.

Ändå drömde jag värsta mardrömmen häromnatten. Att jag och min kille skulle gifta oss och att jag inte hann varken duscha eller sminka mig, vi bara stod där vid altaret (what???) och jag såg ut som fan. Hade fixat med allt runt omkring, min kille och mina barn var rena och snygga, men jag...

Talande för min verklighet tycker jag. Pressen (och lusten?) att fria är dessutom väldigt påtaglig nu. Kanske för att alla förutsätter att jag är gift för att jag har barn...

Men att ha barn är ännu roligare än jag trodde, jag lovar. Kan inte ens beskriva hur underbart det är. Och om man känner sig rätt mätt på ensamhet (= frihet, nej tror inte det, snarare tvärtom), party och vill leva riktigt jävla jordnära (ett tag, inte för alltid, och inte nödvändigtvis alla dagar i veckan) tycker jag lätt att man ska slå till även om man råkar vara ung. Jag var 24 när jag blev gravid och 25 när min son Sol föddes. 26 nu när Lune föddes. Det är inte så jätteungt, men ändå har jag bara en vän som har barn. De flesta festar, pluggar eller jobbar på istället.

Nu börjar i och för sig fler och fler i kompiskretsen bli sugna - jag lovar att det smittar. Och att det är precis som med tatueringar! Har man en vill man ha en till och en till och en till...

Fotini

onsdag, juli 11, 2007

Retuschblomman & ordet man

På lördag kan ni höra mig i radio P4 mellan 12-14.00. Jag snagglar om Retuschblomman och varför det är en så himla bra ide. Packade upp mina grejer samtidigt och råkade klirra lite med några pärlor och nycklar minst en gång. Annars då? Jo jag har faktiskt retuscherat mig själv (kan man säga). Det är rätt pissigt väder i Malmö och jag är av naturen bländvit så jag har skaffat mig Brun-utan-sol för första gången i mitt liv. Benen har fått en helt ok färg men händerna blir helt orangea. No like.

Tänkt på en annan grej. I Macho använder vi ju Aldrig ordet "man" i brödtext och kröniketext. Det finns bara i pratminus, alltså när ngn annan (som intervjuats) sagt det. Vi började med det i nummer 1 som gick i Klick! som en kul och bra grej. Men sen har det verkligen påverkat mitt sätt att skriva. Textkvaliteten höjs av att inte använda "man" utan istället använda ord som: Jag, du, vi, dem, oss, etc. Det är ju myycket tydligare vad som menas. Men här i bloggen skriver jag "man" för fulla muggar. Det är konstigt. Jag tror inte att jag säger "man" så mycket i vanligt tal jag antstränger mig för att säga "jag". Om det är jag vill säga. Har börjat säga "gemene man" en hel del sen jag började tänka på att inte använda ordet man i allmän form i onödan. En hel "folk" har dock slunkit in. Jag kan bli irriterad när folk säger "man" mycket. Jag fattar liksom inte vad som menas, det blir för otydligt.

Anna S

måndag, juli 09, 2007

Machoskolan

Fick klagomål nyss på att Machoskolan ang att koppla i en lampsladd vad otydlig och kunde vara farlig. Klistrar in mailet här så att den infon kommer ut.

/A.S

Hej!

Machoskolan innehöll två riktigt allvarliga problem när det gäller stycket om att fixa en lampsladd:

- Klipper du av för många trådar är inte problemet bara att lampan inte fungerar, det kan dessutom börja brinna. Som det var skrivet verkar det ofarligt.
- Vissa har en likadan sockerbit i taket som ni visade på bilden och det framgår inte tydligt att ni bara menar att montera fast en kontakt på en lampa och att det inte är instruktioner för hur man gör en fast installation. Följer någon era instruktioner för att göra en fast installation kan man i värsta fall dö.

El är farligt och ska behandlas med betydligt mer respekt än att sy i knappar.

Vänliga hälsningar,
/Johanna

tisdag, juli 03, 2007

Sommar

Hello!

Fick precis mail av Anna W som tog mitt senaste blogginläg som ett livstecken. Jo jag har varit lite svår att nå kanske. Det var en del oväntat där veckan innan semestern och så blev det så att jag och M flyttade ihop den veckan med. Jaja ... ska försöka ta igen allt med magasin #2 och andra projekt som negligerats senaste tiden.

Vi har redan svar på arbtesannonsen i senaste Punkt SE! Jag vill uppmana alla som har erfarenhet av projektledning och säljarbete att maila jobba@tidningenmacho.se. Stort plus om det finns ett genusintresse såklart. Alla är välkomna som vanligt.

Lyssnade precis på Zinat Pirzadeh på P1 Sommar och började grina. Zinat har synts i Macho två gånger nu. En gång i Klick!-Macho och nu i första magasinet. Jag är väldigt tagen av henne. Göran Lambertz har också pratat! Intervjuade han för magasinet, det blev lite underligt iofs. Han är sjukt sympatisk och verkar fundera över mycket så det ska bli kul att höra hans sommarprat. De finns här båda två.


/Anna S

söndag, juli 01, 2007

Månadens sökningar

Tess Lake leder fortfarande stort! Här är månaden junis sökningar som lett till Machos hemsida. Jag har rensat bort en hel del som är lite trsit elelr upprepande eller väldigt självklart (Tex tidningen Macho) Jag gillar mest att det Verkligen är högt och lågt som googlas för att komma till oss. Aborter, växa upp utan sin pappa, kändisar och poserande äldre kvinnor. Alla sökvägar leder till Macho!

Juni:
tess lake, nora strandberg, hannan rhellam, linda rosing, mjukporr, träningspulver, djurporr, fredrik ljungberg bög, anna winberg, godis stockholm escort tjejer, bengt e westling, porr för kvinnor, mjuk sex, homokids, porr butiker i malmö, killar har fördomar om tjejer, prozac, bög, billiga kåta tjejer, amanda golert, hanna graf knullade, angelina jolie väger bara 45 kg, kampsport inti, sexa girls in pakistan, naket kvinnor äldre posering, lär sej slåss, david beckham frisyr, börja knarka börja böga, kan killar stöna när de har sex, knulla, vipz -gunga, homofobi gÃ¥r att bota, magdalena graf tuttar, knulla min fru, vi stylar och trimmar din bil, porr spel och porr bilder, sen abort, växa upp utan pappa, knulla morsan, linnea foto naket blod, tvingas-träffa pappa, sexrulle, jag har gjort medicinsk abort, nora strandberg. lång, vem var efva attling gift med, faghag, glad porr, fusk så man dingar, vad gillar killar att ha i sängen, jag är blatte, gamla grekerna här, carlos rojas mulatt, vem är donatella versace jag gjorde en tjej med barn, flata fotboll, ayesha melodifestivalen, milf, jenny kesselfors, livmoderspruta, genus kan du vara själv

/A.S