måndag, oktober 01, 2007

Vi hörs i vår! (kanske)

Hej kära Macholäsare.

Jag har planerat att skriva detta väldigt länge men det känns inte kul alls och därför har det varit svårt att komma till skott.

I och med Latifeh ABs konkurs har Macho inte längre någor förlag som står bakom produktionen. Den enda utvägen vi ser i dagsläget är att driva Machoprojektet själva. Efter två händelserika Machoår är alla eldsjälar som startade Macho utbrända. Det är alltså inte aktuellt att starta ett nytt företag eller förlag för att kunna fortsätta ge ut Macho. Åtminstone inte i nuläget.

Våren 2008 kommer Machoredaktionen samlas igen för att ta ett beslut om Machos framtid. Om vi återhämtat oss så mycket att vi kan göra Macho med den glädje och energi som vi hade från början så kör vi! Men om det tar emot så skjuter vi Macho på framtiden eller så begraver vi projektet.

Macho är mer än en tidning det är en livsfilosofi, ett kompisgäng, ett jämställdhetskoncept och planer finns på en mängd sidoprojekt. Men inget jobb eller syfte i världen är värt att göra om det förstör privatliv och själsligt mående. Ett projekt som Macho förtjänar dessutom mer än något annat att genomföras med engagemang, hjärta och hjärna.

Vi ber om ursäkt till alla prenumeranter. Erat stöd har dock varit väldigt uppskattat. Det är en fin komplimang att ni ville ha oss i brevlådan. (Ni kommer självklart inte debiteras)

Tillsammans med alla som skrivit insändare, har prenumeranterna och ni som mailat fina ord eller irritationer eller på annat sätt reagerat på Macho gjort den här resan värd alla ansträngningar. För Macho har verkligen varit en omtumlande resa, perspektiv har ställts på ändå och tidningens har genomgått stora förändringar med tidens gång.

Kärnan har alltid bestått, vem som helst ska kunna uttala sig i Macho och respekteras för sina åsikter. Vi har inte satt oss över våra medverkande utan låtit dem tala till punkt. Vi har missuppfattats och kritiserats för brist på analys. Men vår analys är enkel: varje människa måste ha rätt att uttrycka sig. Att lägga en subjektiv analys på en annan människa är inte bättre än att låta de medverkande analysera sig själva.

Ja det är lätt att skriva vidare i all evighet. Men nu ska det ta slut. SOm avslutning vill jag säga att jag verkligen ska försöka kontakta alla ni som undrat över era prenumerationer, och ni frilansar som sökt mig den senaste tiden. Jag har inte orkat ta i detta förrän nu. Jag hoppas ni kan ha överseende.

Jag hoppas framförallt att ni haft nytta och glädje av Macho!

Mvh

Anna Svensson, chefredaktör

2 kommentarer:

Inti sa...

Word!

Anonym sa...

Hur går det med Macho? Finns det fortfarande hopp?