torsdag, februari 01, 2007

Dagens gästbloggare: Dan Blomberg

På amerikanska TV-kanalen VH1 går just nu den kanske bästa dokusåpan någonsin. Den heter "The White Rapper Show" och är fantastisk. Premissen är att tio vita rappare bor tillsammans i ett hus i Bronx, New York. Huset kallas för "The White House", och varje vecka åker en av dem ur tävlingen efter någon form av raprelaterad tävling.

Det som gjorde det hela extra kul för en whiggerfeminist som jag själv var att två av mina tre favoritdeltagare var brudar. Därför väljer jag här att snabbrecensera de tre tjejerna i serien (tyvärr har två av dem åkt ut nu, men vilka säger jag inte).

Misfit Dior - En brittisk brud som blandar New York-stil med brittiskt flow, i en halvnasal röst. Underskattad på grund av att hon ser ut som en Barbiedocka. Lätt den mest unika rappen i hela sällskapet. 4,5 vaniljkex av 5 möjliga.

Persia - En av få i huset som har någon slags streetcred. Hon kommer från ruffiga Rockaway i Queens och har ett hest, hårt flow. Dessutom är hon grym på att bygga upp hyfsat komplicerade rhymes. Hon fick efter ett par dagar i huset bära ett fett halssmycke som det stod "N-word" på, eftersom hon sa "nigga" hela tiden. 5 vaniljkex av 5 möjliga.

G-child - Bisarr varelse som har Vanilla Ice som idol och mentor, på riktigt. Hon är någon slags 145 centimeter lång Avril Lavigne-kopia i rap-version. Rätt dåligt flow och väldigt tråkiga texter. Däremot ett välkommet inslag i serien ur rent freakshowperspektiv.Extra minus för artistnamnet som är snott från Warren G. 1,5 vaniljkex av 5 möjliga.

Klickish här för att kolla in serien på Youtube.

/Dan

Inga kommentarer: